top of page

KetoDiet: Týden IV. - Ženské téma


Vážení přátelé,

to, co vidíte v grafu přibližně v období od 25. května do 1. června, se v odborných kruzích nazývá:

ODPORNEJ PŘEDMENSTRUAČNÍ ZÁSEK!

Pohyb, který vidíte mezi 2. a 3. červnem, je naopak BÁJEČNEJ (POST)MENSTRUAČNÍ SEŠUP :-)

To první je silně demoralizující, a to nejen proto, že se váha nehýbe vytouženým směrem. Pokud by totiž šlo jen o marnivost, bylo by celkem jednoduché se s tímto jevem vyrovnat, jelikož přece dobře VÍM, že stačí týden vydržet a zase bude dobře. Protivné jsou průvodní jevy, totiž zdánlivě neutuchající pocit oteklosti, nepříjemné nálady a především chutě! To všechno se u mě tentokrát projevilo se vší parádou. Nebyla snad jediná potravina, na kterou bych neměla v některé fázi hormonálního houpání šílenou chuť. Jakmile odezněla jedna posedlost, řekněme myšlenkami na bramborák, ozvala se jiná, například touha po meruňkách s mandlemi. A jelikož jsem se rozhodla být během experimentu KetoDiet ukázněná, vášnivé touhy si musely najít jiný ventil. Začala jsem tedy nakupovat a syslit, výsledkem čehož jsou:


- Tři krabičky borůvek v mrazničce (což je sice v pořádku, protože borůvky jsou báječná věc, ale za normálních okolností by ty krabičky určitě nebyly tři)

- Zatím nespočítané množství raw tyčinek, čokolád, placiček ze lněných semínek apod. v čokoládovém šuplíku (ano, jeden mám, i když v posledních měsících je většinou prázdný, respektive plný jiných věcí, jako jsou sešity na poznámky, svorky, lepicí lístečky, bižuterie, hrst brýlí proti slunci, lístků do divadel apod.)

- Tři různé francouzské klobásy (s nivou, vlašskými ořechy a pěti druhy pepře) v lednici


Legrační je, že v momentě, kdy menstruace přijde a dostaví se všeobecná úleva, nic z toho už jaksi nepotřebuji. Včera jsem dokonce absolvovala procházku čokoládovou manufakturou v centru Prahy, při které na mě mnohem hlubší dojem dělaly umělecké kreace tamnějších cukrářek než myšlenka, že bych se do něčeho z toho zakousla. Protože nezakousla. Jakmile splaskne břicho, splasknou i všechny posedlosti.


V každém případě považuji zkušenost s držením diety před menstruací za velmi cennou a obohacující v tom smyslu, že příště nejspíš zvolím v tomto období jiný postup :-)


AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY

Úbytek na váze celkem: -5.5 kila

Centimetry v pase: -5 cm

Centimetry přes boky: -5.5 cm (stále ještě pár milimetrů nad hranicí 100 cm, ale však ona taky jednou padne! :-)

Celkový tělesný tuk: -4.4%

Od Veroniky

s chutí...
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
Témata:
Zatím žádné štítky
Archiv:
O mně:

 

V létě roku 2010 jsem se rozhodla, že už mě nebaví cítit se unaveně, 

ztěžkle a rozbolavěle, a především - nepoznávat sebe sama v zrcadle.

Se čtvrt metrákem tuku navíc

jsem to zkrátka nebyla já...

 

O rok později jsem se dostala na váhu, která mi vyhovuje a kterou si držím dodnes.

 

Stala se ze mě zapálená studentka všeho kolem výživy a hubnutí a později i poradkyně. Baví mě ale také pozorovat ...a psát. Tady tedy máte můj blog - doufám, že vám přijde vhod :-)

 

 

bottom of page